18. díl: Startupy milují spolupráci s ČSOB. A je to vidět!

Start it @ČSOB vznikl jako projekt v rámci společenské odpovědnosti a chceme s ním podpořit inovace v ČR. Přestože neposkytujeme startupům žádné nadstandardní financování, tak účastníci nakonec odchází velmi spokojení a předávají své pozitivní zkušenosti ostatním. V posledním kole akcelerace dosáhlo skóre doporučování dalším (Net Promoter Score) dokonce 100 %! A co se jim tak líbilo?

Nejčastěji zmiňují osobní přístup, nasazení týmu Start it @ČSOB a hledání příležitostí, jak rozjet byznys. Pojďme se teď tedy podívat, se kterými startupy ČSOB navázala hlubší spolupráci nad rámec akcelerace a přinesla tak inovaci do svého fungování.

Resistant AI

Startup Resistant AI odhaluje pokročilé podvodné útoky. Díky němu si v MallPay posvítili na podvodníky, kteří se snaží pochopit a obejít scoringový systém na odložených platbách. Resistant AI mezitím vyhrál i celoskupinové výběrové řízení na odhalování zmanipulovaných dokumentů (typicky dokladů o příjmech) a my se tedy můžeme těšit na méně manuálních kontrol a méně nepříjemných překvapení v průběhu úvěru.

Pointee

Pointee umí z dat zmapovat procesy, odhaluje jejich neefektivity a navrhuje jejich zlepšení. V ČSOB se začalo jejich řešení využívat pro lepší řízení robotizovaných procesů. Možná byste si řekli, že ty už se asi nedají o moc vylepšit, ale díky Pointee banka zpracování robo procesů zlevnila o 60 %. A díky této úspoře můžeme robotizovat dál.

Happenee

Happenee se zaměřuje na online eventy a nabízí platformu pro jejich organizaci, registraci, ale i samotné vizuální řešení, možnosti zapojení účastníků atd.

„Happenee zastřešilo online formát našeho Inspiration Day a byla to skvělá volba. Vizuálně i technicky vše klapalo. Velmi pozitivní byl i ohlas od účastníků eventu.“ Zdenka Plánková, jedna z organizátorek Inspiration Day v ČSOB, SurfStudio.

Rekenber

Rekenber je startup, který sice neprošel akcelerátorem, ale setkali jsme se s ním v rámci startupové komunity. Brzy jsme odhalili možnosti spolupráce v oblasti vymáhání úvěrů. V současné době dělá pro banku „Proof of concept“, díky němuž bylo odhaleno, že 28 % monitorovaného retailového portfolia jeví známky podvodu a díky včasné námitce u soudu může banka výrazně snížit ztráty.

Startupy do Premium a Světa odměn

Startupy, které přináší produkty a služby pro lidi, někdy komunikujeme Prémiovým klientům nebo retail klientům ve Světě odměn. Naši klienti se tak dozvídají o novinkách na trhu a získávají zajímavou slevu a naše startupy se dostávají do povědomí lidí a budují své prodeje, např. aby přesvědčili investory o svém potenciálu. No, není tohle win-win?

Tip Potřebujete finanční prostředky pro rozvoj svého podnikání nebo zajištění provozních nákladů? S úvěry ČSOB nejste na podnikání sami. Půjčte si až 10 mil. Kč se zvýhodněnou sazbou od 6,9 % p. a.

Zpět